Minä

Olen savolaiset juuret omaava Tamperelaisnainen, jolle luonto ja retkeily ovat tärkeä osa niin vapaa-aikaa kuin työtäkin. Olen kotoisin pieneltä savolaiselta paikkakunnalta nimeltä Pieksämäki, jossa luonto on ollut aina lähellä ja luonnollinen ympäristö harrastamiseen. Vuonna 2004 olin ensimmäisellä kesävaelluksellani elämys- ja seikkailuohjaajakoulutuksessa, jonka jälkeen eri pituiset vaellukset veivät minut mennessään. Talviretkeilyyn, jääkiipeilyyn ja vuoristovaelluksiin tutustuin vuonna 2007 seikkailukasvatuksen erikoistumisopinnoissa. Tunsin löytäneeni juuri sen mitä olin etsinyt!

 

Syvensin retkeilyyn ja opastamiseen liittyviä taitojani opiskelemalla kansainvälisessä eräopaskoulutuksessa Kurussa, josta valmistuin 2010. Sosiaalialalla työskennellessäni minulla oli vahva ajatus siitä, että haluaisin hyödyntää työssäni nuorten parissa luontoympäristöä enemmän. Työskentelen nyt Tampereen seudun Työllistämisyhdistyksessä Luontopolkua eteenpäin -hankkeessa (2013-2017) projektipäällikkönä. Hankkeessa on vuosien varrella kehitetty mallia nuorten terveyden, hyvinvoinnin ja työllistymisen edistämiseksi luontolähtöisin menetelmin. Olen onnekas saadessani työskennellä ympäristössä, jonka tiedän tekevän meille kaikille hyvää. Luonto hoitaa, antaa voimia ja rauhoittaa. Luonnossa ollessa on helppo olla tässä ja nyt, kerätä voimia arjen haasteisiin.

 

Ammatillista osaamistani ovat kehittäneet mm. seuraavat pidemmät vähintään vuoden mittaiset koulutukset. Näiden lisäksi olen opiskellut lukuisia lyhytkoulutuksia, niin sosiaalialaan kuin luontoonkin liittyen.

 

Opettajan pedagogiset opinnot 60 op, Tampereen ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu, Tampere 2013

Päihde- ja mielenterveystyön erityisosaaminen peruspalveluissa 60 op, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere 2012

International wilderness guide, erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto 60 op, Tredu Tampere 2010

Perhe- ja verkostotyön koulutus 18 op, Suomen mielenterveysseura koulutuskeskus, Helsinki 2009

Seikkailukasvatuksen erikoistumisopinnot taso 2 30 op, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Tornio 2007

Yhteisöpedagogi 210 op, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkeli 2006

Elämys- ja seikkailuohjaaja 20 ov, ammatilliset erikostumisopinnot, Pohjois-Karjalan avoin ammattikorkeakoulu, Joensuu 2004

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatuksen perusopinnot 15 ov, Jyväskylän avoin yliopisto, Jyväskylä 2004

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto 120 ov, Pohjois-Karjalan ammattiopisto, Niittylahti 2004

 

luontopolkua eteenpäin hankkeen julkaisu

Luontopolkua eteenpäin -hankkeen 
2013-2015 julkaisu

Lue lisää...

  • 1

mark twain quote